Kom in actie voor het Oogfonds!

In Nederland worden nog steeds veel mensen onnodig slechtziend of blind. Door meer wetenschappelijk onderzoek en meer voorlichting kunnen we dit voorkomen. En jij kunt helpen!

Kom in actie en loop een marathon, verkoop spullen op een rommelmarkt of geef een huiskamerconcert… Iedereen kan meehelpen en alles kan! Je kunt natuurlijk ook samen met je vrienden, je sportclub of je klas in actie komen.

Read more Read less
View all
De oogziekte van Stargardt vernietigt langzaam je zicht. In het midden van je gezichtsveld verschijnt een wazige vlek die steeds groter wordt. Stel jezelf eens voor dat de wereld die je kent langzaam verdwijnt. Iemand in de ogen kijken lukt dan niet meer. Mensen herkennen, lukt niet meer. Net als lezen... Een van de patiënten met deze oogziekte is Corné Hermans. Hij is twaalf jaar en heeft 80 procent zichtverlies, maar hij wil niets liever dan schrijver worden! Corné vindt zichzelf beslist niet zielig. Het ergste aan zijn ziekte vindt hij dat hij steeds minder kan zien. Juist omdat hij zo van lezen en schrijven houdt. Hij heeft al meerdere boeken op zijn naam staan en het Oogfonds heeft een van deze boeken in een kleine en exclusieve oplage laten drukken. De opbrengst gaat naar zeer hoopgevend wetenschappelijk onderzoek om oplossing te vinden voor deze oogziekte. Professor Rob Collin ontwikkelt een moleculaire pleister, waarmee het genetisch defect kan worden afgeplakt en de oogziekte geen kans heeft. Het ontwikkelen van therapeutische strategieën voor Stargardt is een langdurige studie. Voor 1.000 euro kan er één pleister getest worden op één specifieke gen-mutatie. Om alle mogelijke pleisters te kunnen testen op alle mogelijke mutaties is veel geld nodig. Maar met de juiste financiële injectie kan Collin met zijn onderzoek deze aandoening, die veel jonge mensen treft, een halt toeroepen.  “Als wij de weg vrij kunnen maken om sneller tot een effectieve en toch veilige behandeling te komen, kan dat in de toekomst voor meerdere patiënten uitkomst bieden.” - Professor Rob Collin, arts-onderzoeker  Geef & ontvang!  Het Oogfonds is geraakt door het verhaal van Corné en heeft besloten een extra bedrag beschikbaar te stellen voor dit onderzoek. Ook lieten we het boek van Corné drukken en dat bieden we hier aan. Aan jou. Kom ook in actie en draag bij aan het onderzoek dat Stargardt een halt toe roepen moet. Koop het boek of schrijf je bijvoorbeeld in voor een voorleessessie van Corné of Ronald Giphart. Misschien ben je wel toe aan een leuke nieuwe zonnebril! Koop iets leuks voor jezelf of iemand anders en draag bij aan de toekomst van mensen zoals Corné en ontvang er zelf(s) iets voor terug. Samen stoppen we de ziekte van Stargardt!  
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
View all

Doel voor ogen

04-11-2019 | 00:00 Met een duidelijk doel voor ogen organiseert Janine Peeters al jaren verschillende acties: van diners tot darttoernooien. Waarom? Haar vader had maculadegeneratie en sinds zijn overlijden zet zij zich in voor een betere toekomst voor volgende generaties. Oogfondsdirecteur Edith Mulder nam afgelopen zaterdag de cheque in ontvangst. Er kan een extra bedrag van 10.629,- euro worden uitgegeven aan wetenschappelijk oogonderzoek. Onze dank is groot! Ook jij kan in actie komen voor beter zicht voor toekomstige generaties. Elke actie, groot of klein, draagt bij. Kom in actie!
Read more
View all

Anonymous

15-09-2021 | 12:30 To: GrandVision World Sight Day fundraiser