Kom in actie voor het Oogfonds!

In Nederland worden nog steeds veel mensen onnodig slechtziend of blind. Door meer wetenschappelijk onderzoek en meer voorlichting kunnen we dit voorkomen. En jij kunt helpen!

Kom in actie en loop een marathon, verkoop spullen op een rommelmarkt of geef een huiskamerconcert… Iedereen kan meehelpen en alles kan! Je kunt natuurlijk ook samen met je vrienden, je sportclub of je klas in actie komen.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Op donderdag 13 oktober 2022 is World Sight Day. Dit is de dag dat we wereldwijd aandacht vestigen op het belang van oogzorg en ooggezondheid. We nodigen je uit om met ons mee te doen door hier prioriteit aan te geven. Maak nu, bij dit project, jouw actie als team/bedrijf aan! Oogfonds Het aantal mensen met een oogprobleem stijgt. Het Oogfonds werkt aan een toekomst waarin niemand meer slechtziend of blind wordt. Omdat iedereen wil blijven zien waar hij of zij van houdt! De oplossing ligt in voorlichting, preventie en meer oogonderzoek. Het Oogfonds financiert wetenschappelijk oogonderzoek naar het voorkomen en behandelen van oogproblemen. En steunt patiëntenverenigingen in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking. World Sight Day Is een kans om de aandacht van de wereld te richten op ooggezondheid als een wereldwijd probleem. Verhoogt het bewustzijn van de gezondheid van de ogen bij individuen, families en gemeenschappen. Is een platform om besluitvormers te beïnvloeden om prioriteit te geven aan initiatieven op het gebied van ooggezondheid. Helpt de vraag naar ooggezondheidsdiensten wereldwijd te activeren. World Sight Day wordt gecoördineerd door IAPB en ondersteund door bijna 200 IAPB-lidorganisaties wereldwijd. Love Your Eyes Bijna iedereen op de planeet zal tijdens zijn leven te maken krijgen met een ooggezondheidsprobleem, maar meer dan een miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot de diensten die ze nodig hebben om duidelijk te zien. Het goede nieuws is dat dit een wereldwijd probleem is dat binnen ons bereik ligt om op te lossen. Terwijl er achter de schermen gewerkt wordt aan een wereld waarin toegang tot ooggezondheidsdiensten van goede kwaliteit direct beschikbaar is, vermijdbaar gezichtsverlies prioriteit krijgt en waar barrières die de volledige deelname van mensen met een blijvende visuele beperking verhinderen, worden weggenomen, roepen we JOU op om bewust zijn van onze eigen ogen ooggezondheid en als je kunt, aan #LoveYourEyes.
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Nieuwe campagne met als thema: Blijf zien waar je van houdt! ❤️

14-02-2022 | 19:27 Het Oogfonds heeft een nieuwe huisstijl en vanavond start onze nieuwe campagne met als thema: Blijf zien waar je van houdt! De nieuwe huisstijl is gebaseerd op de vorm van een iris en de kegeltjes en de staafjes. Omringd door alle mooie dingen die we graag zien. De nieuwe campagne laat de reis zien van Jan-Jaap en zijn gezin naar het noorderlicht. Jan-Jaap heeft retinitis pigmentosa en zijn dochtertje draagt hetzelfde gen. We vragen aandacht voor de impact van een oogziekte en de oplossing die nodig is om het zicht van zijn dochtertje te kunnen behouden. Het onderzoek van prof. dr Camiel Boon is hoopgevend! De spot zal vanavond om 20.45 op Net 5 voor het eerst worden uitgezonden. Blijf zien!Omdat iedereen wil blijven zien waar hij van houdt, werkt het Oogfonds aan een toekomst waarin niemand meer slechtziend of blind wordt. Daarom investeert het Oogfonds in wetenschappelijk onderzoek, in innovatie, geven ze voorlichting en steunen ze patiëntenverenigingen in hun doel de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking te verbeteren. De reis van Jan-Jaap en zijn gezin laat de impact zien van een leven zonder zicht. Er is meer geld nodig voor een oplossing! Het Oogfonds heeft de droom van Jan-Jaap en zijn gezin kunnen verwezenlijken dankzij reisorganisatie Nordic. Bekijk nu de indrukwekkende reis van Jan-Jaap en zijn gezin op oogfonds.nl
Lees meer
Bekijk alle

Wim

24-11-2022 | 10:10 Aan: "Loop mee met Wim en Gré"