Monique's zicht op Via Gladiola, Nijmeegse Vierdaagse 2019

Dit is de actie van Monique Hogendoorn
van totaal € 750 (74%)

Dit wordt mijn 2e Vierdaagse. Vorig jaar heb ik hem opgedragen aan mijn vader en goede vriend; beiden overleden na hun strijd tegen kanker.

Dit jaar wil ik 4 dagen lopen om het bestaan en het werk van het Oogfonds onder de aandacht te brengen. Door diabetische retinopathie getroffen, heb ik ervaren hoe belangrijk ogen zijn voor een mens. En hoe belangrijk onderzoek, hulpmiddelen, preventie en dergelijke zijn om mensen die getroffen worden door visuele handicaps en aandoeningen een zo goed mogelijke behandeling kunnen bieden. Daarnaast vind ik het belangrijk dan mensen met een visuele beperking alle kansen krijgen om zoveel mogelijk een "normaal" leven te kunnen leiden in de maatschappij. En net zoals ik, ondanks mijn slechte visus/zicht tóch mee kunnen doen aan bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse.

Bekijk alle donateurs
13-07-2019 | 00:13 Hierbij een bijdrage voor een belangrijk doel waar veel mensen mee te maken hebben. Alle beetjes helpen als we het elkaar doen!
10-07-2019 | 12:30
10-07-2019 | 12:05 Heel veel succes en plezier en we zien elkaar op de vilagladiolla dikke kus mama
03-07-2019 | 17:57 Omdat het je gegunt is, en je kan het!
24-06-2019 | 09:56
Bekijk alle

Laatste training voor Nijmegen, was " Koninklijk "

07-07-2019 | 01:13  Zaterdag 6 juli, de laatste trainingsroute voor Nijmegen. Want volgend weekend willen we uitgerust blijven, worden en thuis bij de thuisblijvers zijn. We vertrekken vanuit huis,naar ons startpunt vlakbij het centrum van Haarlem. Om de 200 jaar Koninkrijk route te gaan lopen.   Deze route is ontwikkeld ter ere van het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden in 2014.  In de beginjaren van het nieuwe koninkrijk hebben diverse personen, instellingen en ontwikkelingen hun stempel gedrukt op de verdere vorming van het land en onze identiteit. Deze 200 jaar Koninkrijk-route door Haarlem komt langs een aantal plekken in de stad waar deze sporen nog aanwezig zijn. Soms heel zichtbaar, soms meer verborgen. Nou, wij hebben niet écht ontdekt wat nou koninklijk moest zijn...🙄😂 De plekken hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal op een of andere manier verbonden zijn met de vorming van de Nederlandse Staat.   We hebben is Aerdenhout en ook Heemstede aangedaan. Wel grappig koninklijk route, want het vierdaagse kruisje is ook niet zomaar een medaille..   Het Vierdaagsekruis lijkt misschien zomaar een medaille, maar dat ís het niet. Sinds 1909 is het 'kruis voor betoonde marsvaardigheid' koninklijk erkend en behoort dus tot de officiële Nederlandse onderscheidingen. De tweede keer ontvangt men een bronzen Vierdaagsekruis met een kroontje erop!! En daar gaan we natuurlijk alles aan doen om het kruis mét kroontje mee naar huis te brengen.🍀🙏   Helaas of juist gelukkig, het is hoe het bekijkt..Eerst déze week nog ooginjectie halen, sneller dan verwacht of gehoopt, maar mijn linkeroog gaat wat minder goed. Én daarom!! Steun ik het Oogfonds, en ik zou énorm blij zijn met jullie steun🙏
Lees meer