Monique's zicht op Via Gladiola, Nijmeegse Vierdaagse 2019

Dit is de actie van Monique Hogendoorn

Nog te gaan

van totaal € 500 (49%)

Dit wordt mijn 2e Vierdaagse. Vorig jaar heb ik hem opgedragen aan mijn vader en goede vriend; beiden overleden na hun strijd tegen kanker.

Dit jaar wil ik 4 dagen lopen om het bestaan en het werk van het Oogfonds onder de aandacht te brengen. Door diabetische retinopathie getroffen, heb ik ervaren hoe belangrijk ogen zijn voor een mens. En hoe belangrijk onderzoek, hulpmiddelen, preventie en dergelijke zijn om mensen die getroffen worden door visuele handicaps en aandoeningen een zo goed mogelijke behandeling kunnen bieden. Daarnaast vind ik het belangrijk dan mensen met een visuele beperking alle kansen krijgen om zoveel mogelijk een "normaal" leven te kunnen leiden in de maatschappij. En net zoals ik, ondanks mijn slechte visus/zicht tóch mee kunnen doen aan bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse.

Bekijk alle donateurs
23-04-2019 | 12:31
20-04-2019 | 11:25
18-04-2019 | 08:53
17-04-2019 | 16:48 Bijdrage van 4 daagse sleutelhangers door fb wandel groep leden.
06-04-2019 | 20:43 Dankzij kopers van de 4daagse sleutelhanger #1e opbrengst
Bekijk alle

Zonnige duinwandeling Aerdenhout-Zandvoort 20 april' 2019

22-04-2019 | 21:03 In "gepimpt" Oogfonds t shirt, wat wel erg zwart was.. Ben ik klaar voor een nieuwe training. Paasweekend, dus we besloten zaterdag te gaan trainen. Diane had een mooie 30+ route gemaakt vanaf Heemstede-Aerdenhout via Bloemendaal , Zandvoort ect. Eigenlijk omdat we ons op deze manier trainen voor de zeven heuvelen in Nijmegen , de beruchte route van de donderdag tijdens de 4daagse.   Maar onze duinen en het kopje van Bloemendaal zijn goede training, en afgelopen jaar waren we niet erg onder de indruk van de " beruchte zevenheuvelen"   Chaos & co, z zoals wij ons zelf vorig jaar hebben gedoopt,  gingen uiteraard door chaos vrij laat op pad. Via Bloemendaal naar " kraantje lek" waar we een kop koffie nuttigen, want de damherten in de duinen schenken helaas geen verse bak! Daarna het visserspad op richting Zandvoort, waar we kort het einde afslagen door een fraai met graffiti versierd tunneltje. En zo bereiken we een kant van het duingebied wat we nog niet kende!   Door rommelende maagjes besloten we via de boulevard bij Bloemendaal de route iets anders te laten lopen. Maar mensen de prijzen in Bloemendaal zijn écht voor elite, dus besloten we via het centrum van Zandvoort te gaan, en daar wat te nuttigen.   Na deze pauze,  zijn we via Bentveld weer richting Aerdenhout gelopen. De 30+ km werd 20+ km maar ach we hebben heerlijk gewandeld en getraind op een zomerse dag , want de zon was goed aanwezig. En ja in het drukke Zandvoort hebben toch genoeg mijn Oogfonds t shirt kunnen zien, en heeft de snackbar eigenaar óók mijn flyer overhandigd gekregen 😉    
Lees meer