Nijmeegse 4daagse 2019, 160km voor het Oogfonds

21-07-2019 | 21:09

 Op maandag 15 juli, begint het met aanmelden op de Wedren. Polsbandje en controle kaart ophalen, en sfeer proeven. Vanaf dinsdag zal ik in 4 dagen, 40 km per dag door alle dorpen lopen en het OOGFONDS zichtbaar maken!

Blauwe Dinsdag de dag van Elst. Dus ga ik van start in mijn zelf ontworpen t shirt voor de Blauwe Dinsdag. Tussen alle duizenden lopers en de minstens zovele toeschouwers word het zéker gezien. Gedurende de route laat ik hier en daar mijn Oogfonds flyers achter.
Een Zweedse militair vraagt naar mijn t shirt, wat de betekenis is, ik probeer het uit te leggen en vertel ook mijn persoonlijke verhaal. Hij begrijpt geloof ik niet helemaal mijn actie voor donaties. Maar complimenteerd mij: jou have pretty eyes..

Roze Woensdag, de 2e dag. Roze om solidariteit te tonen met de homoseksuele medemens, transgenders ect. Naast regenboog vlaggetjes die ik weggeef aan de kinderen worden de flyers wederom niet vergeten. Ook de burgemeester van Wijchen krijgt een vlaggetje én flyer. En ja uiteraard vandaag een gepimpt roze woensdag Oogfonds t shirt!

Donderdag de dag van de Zevenheuvelen. En ookwel Witte donderdag. Dus een voornamelijk wit, en neutraal t shirt MAAR uiteraard Oogfonds promoten!
Ik geniet van de heuvels en op het eind kom ik in contact met een medewandelaar welke ook voor een goed doel loopt. Ik koop bij haar een geluks poppetje waarvan de opbrengst naar het KWF gaat. En ik geef haar mijn flyer.We praten oa over de redeb waarom we onze goede doelen hebben gekozen. En geraakt door mijn verhaal doneert zij avonds op mijn actiepagina ! Zó fijn dat iemand dat doet, zonder dat je elkaar écht kent.

Vrijdag, Via Gladiola ligt bij start op een rondje van 42km op mij te wachten.
In Overasselt tijdens een kopje koffie tref ik de Zweedse militair weer! Vandaag valt het kwartje en begrijpt hij dat ik donaties probeer binnen te halen. Hij wil graag een bijdrage doen. We gaan naar mijn actie pagina maar de internet verbinding is super slecht en we kunnen de betaling niet doen..Hij beloofd het later nog te proberen. En ja hoor, 2uur later bericht: nieuwe donatie ! Krister, Zweedse marine! Dat is tóch prachtig. Flyers zijn ook deze laatste dag het en der verspreid en misschien doneren mensen niet op mijn pagina, geeft ook niet! ALS het Oogfonds maar bekendheid heeft gekregen en misschien op deze manier ook donaties ontvangen, en dat mensen hopelijk het Oogfonds weten te vinden voor voorlichting ect .. Dat alleen al is voor mij een vorm van mijn doel behalen!

En ik heb de via Gladiola behaald in mijn finish Oogfonds t shirt en 2e kruisje ontvangen!

Én 595euro aan donaties? Dat had ik eerlijk gezegd zéker gehoopt, maar óók niet verwacht. Mijn sociale kring is niet wijds, maar naast deze dierbare gevers, ben ik heel blij verrast met mooie donaties van een opticien, van een voorzitter van een religieuze gemeenschap ect. Onverwacht maar recht uit het hard!

Ik ben een gelukkig, tevreden , dankbaar en trotse Oogpatient, die het met heel haar hart voor het Oogfonds heeft gedaan!

Het team van het Oogfonds, oa Marije ben ik énorm dankbaar voor hun steun, hulp én enthousiasme!! Zulke betrokken en bedreven mensen ZIJN het die het OOGFONDS dragen!

Bedankt donateurs, geïnteresseerden én medewerkers van het Oogfonds.

Lieve groet Monique Hogendoorn