Pearle voor World Sight Day

Pearle Nederland
from €3.000 (0%)

Bij Pearle Opticiens vinden we dat goed zicht voor iedereen toegankelijk moet zijn. Je ogen zijn ten slot je meest belangrijke en kostbare orgaan. Daarom is een oogmeting door een gediplomeerd opticien bij Pearle gratis. Bovendien vind Pearle het belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt naar oogaandoeningen. Om die reden doneren zij €1 per oogmeting aan het Oogfonds voor oogmetingen die plaatsvinden op World Sight Day (donderdag 14 oktober).

Bovendien ga je ook twee keer per jaar naar de tandarts, dus waarom geen jaarlijkse oogcheck? Maak je afspraak voor jouw gratis Goed Zicht Gesprek, incl. oogmeting bij Pearle en help indirect mee om iedereen te voorzien van goed zicht!

Wist je dat…?
Pearle heeft samen met onderzoeksbureau Motivaction onderzoek gedaan naar het zicht van mensen in Nederland en hoe zij omgaan met het meest. Ruim een derde van de ondervraagden geeft aan dat ze zelf niet doorhadden dat hun zicht achteruit was gegaan. Het ging heel geleidelijk. Pas toen zij een bril opzetten, merkten ze wat een verrijking dit was.

 Ook ouders herkennen de symptomen van minder goed zicht bij hun kind nauwelijks. Een derde van de ouders van een brildragend kind heeft nooit gemerkt dat hun kind last had van slecht zicht. Veel kinderen zijn tegenwoordig bijziend, omdat zij enkel gewend zijn om naar objecten van dichtbij te kijken (zoals een tablet, boek of ander scherm) en op den duur dus niet meer goed zijn om in de verte te kijken. De meest bekende klachten zijn: hoofdpijn, vermoeidheid en leesproblemen, maar ook concentratieproblemen. Soms wordt er zelfs onterecht een diagnose gedaan voor dyslexie, terwijl in werkelijkheid het kind gewoon niet goed ziet en daardoor ook moeite heeft met lezen en schrijven.

Laat je ogen jaarlijks controleren door een vakkundige (oog)arts, opticien of optometrist bij Pearle.