Wandelen met een Doel voor Ogen!

Stichting Frank Peeters Foundation
Closed You can't donate anymore
from €500 (100%)

Tijdens de Venloop Wandeltocht van zaterdag 25 maart gaat Stichting Frank Peeters Foundation in teamverband - samen met blinden/slechtzienden/goedzienden - wandelen. Omdat wij het belangrijk vinden dat blinden en slechtzienden gewoon mee kunnen doen met allerlei activiteiten gaan wij wandelen met een Doel voor Ogen! We vragen aandacht voor erfelijke oogaandoeningen en zamelen zoveel mogelijk geld in voor onderzoek hiernaar.

Stichting Frank Peeters Foundation

De Stichting Frank Peeters Foundation is opgericht om zodoende verschillende activiteiten te organiseren waarbij blinden en slechtzienden kunnen deelnemen. Onze Stichting heeft verschillende doelen. Zo willen wij:

  • Meer aandacht vragen voor erfelijke oogaandoeningen en de onderzoeken hiernaar
  • Geld inzamelen om deze onderzoeken te ondersteunen
  • Meer bewustwording creëren bij de goedziende mensen
  • De blinde- en slechtziende mensen laten voelen dat ook zij gewoon mee kunnen doen en erbij horen
  • Doorzettingsvermogen voor iedereen!
  • Positief zijn!

Wie was Frank Peeters?

Mijn lieve vader Frank - helaas 1 november 2014 overleden (66 jaar) - die door maculadegeneratie maar voor 7% kon zien. Op vrij jonge leeftijd (49 jaar) heeft hij dit gekregen en er was niets meer aan te doen. Van dagelijks contact met mensen door zijn sigarenwinkeltje op de Parade in Venlo, naar verplicht stoppen met werken en wég sociale contacten! Tenminste, zo zag het er in eerste instantie voor hem uit.

Gelukkig is hij niet bij de pakken neer gaan zitten. Sterker nog, hij weigerde om thuis te blijven zitten en zich zielig te voelen. Hij ging iedere dag al wandelend naar de stad om zijn kopje koffie te drinken en nam zelfs eens de trein naar Roermond – alleen – omdat hij het in Venlo wel “gezien” had 😊 Alsof het slecht zicht niet genoeg was, zo kreeg hij op 51-jarige leeftijd een beroerte waardoor hij rechts minder sterk werd en zelfs met zijn rechterbeen een beetje sleepte als hij vermoeid was.

In 2013 kreeg hij een trombosebeen en wandelen was daarom erg goed voor hem. Dus in plaats van de normale route te lopen, ging hij nu kilometers maken wat resulteerde in een inschrijving voor de 25km Venloop Wandeltocht in 2014! Een van zijn beste vrienden was zijn buddy.

Wat was hij ontzettend trots en blij met zijn medaille! Ook wij waren natuurlijk enorm trots! Hij heeft zich gelijk ingeschreven voor de 25 km Wandeltocht in 2015, maar deze heeft hij helaas zelf niet meer kunnen lopen. Deze ben ik toen voor hem gaan wandelen. Zo heb ik nu dus al twee jaar deze wandeltocht samen met mijn vaders buddy en een vriendin van mij gewandeld om mijn lieve vader te herdenken.

Mijn vader's intense doorzettingsvermogen en verschrikkelijk aanstekelijke positiviteit wil ik graag aan iedereen overbrengen door middel van deze traditie voort te zetten met een duidelijk Doel voor ogen.

Dat gaan we met de Stichting Frank Peeters Foundation doen door verschillende activiteiten te organiseren waarbij blinden- en slechtzienden zich “blindelings” bij aan kunnen sluiten. Samen met jullie hopen we mooie nieuwe herinneringen te maken en te beleven.

Alvast heel erg bedankt voor jullie steun.

Warme groet, Janine Peeters

View all
24-03-2017 | 13:18
24-03-2017 | 11:14
23-03-2017 | 21:03
23-03-2017 | 20:25
21-03-2017 | 21:18