Léon in actie voor zijn moeder - de Ziekte van Leber

Léon Vos
from €1,000 (144%)

In 2009 raakte mijn moeder binnen enkele weken haar zicht kwijt door een genetische oogaandoening waar wij nog nooit eerder van gehoord hadden: de ziekte van Leber. Ik heb het van dichtbij gezien, maar ik kan me moeilijk een voorstelling maken van hoe zwaar het is als je zo’n belangrijk deel van je wereldbeleving ineens kwijt bent. Wat verschrikkelijk!

Mijn moeder is echt mijn held. Ze heeft de hoop nooit verloren dat we de ziekte ooit kunnen genezen, maar heeft wel de knop om gezet dat ze ondanks haar beperking alles uit het leven wil halen. Ondanks alle tegenslag in haar leven geniet ze samen met mijn vader van de dingen die ze wel kan en zet ze zich nog dagelijks in voor de samenleving. Twee jaar geleden zijn we voor het eerst sinds ze haar zicht verloor samen op skivakantie geweest. Ik als haar begeleider en dan samen de berg af. Ontzettend stoer!

Ik wil mij graag inzetten om geld in te zamelen ten behoeve van onderzoek naar de ziekte van Leber. Dat wil ik gaan doen door op zondag 14 april 2024 de marathon van Rotterdam te lopen. Ik heb al meerdere marathons gelopen in mijn leven, maar altijd rond de 32 kilometer kom ik op een punt dat ik alleen nog maar wil stoppen, opgeven en gaan zitten. Dan denk ik weer even aan mijn moeder. Opgeven is geen optie! Bij de pakken neer gaan zitten heeft geen zin. Alleen de knop omzetten krijgt je met een glimlach bij de finish.

Ik hoop dat met het onderzoek naar de ziekte van Leber in de toekomst vele mensen geholpen kunnen worden. Daar wil ik graag een klein beetje bij helpen, helpen jullie mee?

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
25-02-2024 | 15:59
23-02-2024 | 18:46 Top Léon, dat je voor onderzoek naar Leber loopt, Voor elke km een eurootje Patrice
12-02-2024 | 05:35
11-02-2024 | 15:04
10-02-2024 | 14:48
View all

Jullie zijn geweldig!

09-02-2024 | 08:10 Wow, ik ben echt een beetje stil van alle mooie reacties die ik van iedereen heb gehad. Het doel van 1000 euro was veel eerder behaald dan ik had durven denken. Fantastisch dat jullie allemaal willen helpen onderzoek naar mitochrondiale aandoeningen te steunen. Mijn hoop is dat we hier in de toekomst heel veel mensen mee kunnen helpen. Dank jullie wel! Ondertussen ben ik natuurlijk druk begonnen met trainen om die marathon te gaan lopen. Dat wordt absoluut een uitdaging met nog maar een week of 10 te gaan! Maar ondertussen blijf ik de uitdaging ook aangaan om nog meer geld binnen te halen voor het oogfonds. Helpen jullie mee de boodschap te verspreiden? Het liken en delen van mijn bericht helpt daarbij ontzettend. Wellicht goed om te weten dat jullie donaties volledig naar het onderzoek gaan. In tegenstelling tot bij sommige runs voor het goede doel heb ik de kosten voor de marathon zelf voor mijn rekening genomen. Dat ik dit goede doel er mee kan steunen vind ik alleen maar geweldig. Dank jullie wel!   Léon
Read more