Een blik in de toekomst

Suzan Slingenbergh
from €250 (124%)

https://oogfonds.nl/verhaal/suzan/

Ik hoop dat er ontwikkelingen komen waardoor mensen met een oogaandoening in de toekomst (nog) meer vooruitzicht krijgen. 

In de zomer van 2021 publiceerde het Oogfonds een interview van mij op hun website waarin met name naar voren komt wat het voor mij betekent om een oogaandoening te hebben en daarmee soms stil te staan bij het idee dat mijn zicht niet vanzelfsprekend blijvend is. Dat is een persoonlijk verhaal, maar ik heb in de loop van de tijd veel (jonge én minder jonge) mensen ontmoet waarbij deze vanzelfsprekendheid ook niet geldig is, waaronder mijn lieve zoon Jip. 

Voor al deze mensen is het van groot belang om goed te kunnen zien. Daarom zet ik me deze Vierdaagse in om geld in te zamelen voor het Oogfonds zodat zij onderzoek kunnen blijven doen en daarmee de kansen en mogelijkheden te vergroten voor alle mensen met een oogaandoening. 

Mensen die mij goed kennen, zullen wellicht verbaasd zijn dat ik een dergelijke sponsoractie opzet. Ik ben immers vrij kritisch, en daardoor niet heel gul richting goede doelen. Het Oogfonds is voor mij persoonlijk uiteraard belangrijk, maar daarom niet belangrijker dan andere goede doelen. Ieder doel richt zich immers op belangrijke zaken. Wat mij toch heeft doen besluiten een sponsoractie op te zetten voor het Oogfonds is dat zij me serieus namen in mijn artikel waarbij ik schreef over het gebrek aan empathie, inlevingsvermogen en menselijkheid die ik ervoer bij verschillende (oog)artsen.                                                                                                                           

Het interview van het Oogfonds is te lezen via de link bovenaan deze tekst.

Op deze pagina staan 2 filmpjes. De eerste geeft "mouches volantes", ofwel 'glasvochttroebelingen' weer. Iets waar ik al jaren last van heb en waarvoor ik in 2017 een vitrectomie (glasvochtoperatie) heb laten doen in mijn rechteroog. Het tweede filmpje geeft het zicht van iemand met een netvliesloslating weer, waarbij het netvlies ongeveer half los hangt. In 2006 heb ik zelf een netvliesloslating aan mijn linkeroog gehad, waarbij eerst een klein hoekje van mijn gezichtsveld zwart werd, maar na 2 dagen nog slechts een klein hoekje lichtinval te zien was. Gelukkig is dat goed hersteld!

 

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
14-07-2022 | 17:39 De vierdaagse van Nijmegen lopen, dat is zo weet ik uit eigen ervaring, fantastisch.. En daar dan weer een goed doel aan koppelen...chapeau
10-07-2022 | 07:52
09-07-2022 | 21:36 Succes Suzan! De eerste dag is op conditie, de rest op mentaliteit...en met jouw positiviteit, komt dat helemaal goed! Zet 'm op! Groetjes Marcel en Maria
09-07-2022 | 16:26
28-04-2022 | 22:02