Love Your Eyes-World Sight Day 2022

from €10.000 (5%)

Op donderdag 13 oktober 2022 is World Sight Day. Dit is de dag dat we wereldwijd aandacht vestigen op het belang van oogzorg en ooggezondheid. We nodigen je uit om met ons mee te doen door hier prioriteit aan te geven. Maak nu, bij dit project, jouw actie als team/bedrijf aan!

Oogfonds

Het aantal mensen met een oogprobleem stijgt. Het Oogfonds werkt aan een toekomst waarin niemand meer slechtziend of blind wordt. Omdat iedereen wil blijven zien waar hij of zij van houdt!

De oplossing ligt in voorlichting, preventie en meer oogonderzoek. Het Oogfonds financiert wetenschappelijk oogonderzoek naar het voorkomen en behandelen van oogproblemen. En steunt patiëntenverenigingen in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking.

World Sight Day

  • Is een kans om de aandacht van de wereld te richten op ooggezondheid als een wereldwijd probleem.
  • Verhoogt het bewustzijn van de gezondheid van de ogen bij individuen, families en gemeenschappen.
  • Is een platform om besluitvormers te beïnvloeden om prioriteit te geven aan initiatieven op het gebied van ooggezondheid.
  • Helpt de vraag naar ooggezondheidsdiensten wereldwijd te activeren.

World Sight Day wordt gecoördineerd door IAPB en ondersteund door bijna 200 IAPB-lidorganisaties wereldwijd.

Love Your Eyes

Bijna iedereen op de planeet zal tijdens zijn leven te maken krijgen met een ooggezondheidsprobleem, maar meer dan een miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot de diensten die ze nodig hebben om duidelijk te zien.

Het goede nieuws is dat dit een wereldwijd probleem is dat binnen ons bereik ligt om op te lossen.

Terwijl er achter de schermen gewerkt wordt aan een wereld waarin toegang tot ooggezondheidsdiensten van goede kwaliteit direct beschikbaar is, vermijdbaar gezichtsverlies prioriteit krijgt en waar barrières die de volledige deelname van mensen met een blijvende visuele beperking verhinderen, worden weggenomen, roepen we JOU op om bewust zijn van onze eigen ogen ooggezondheid en als je kunt, aan #LoveYourEyes.

View all
24-11-2022 | 10:10 To: "Loop mee met Wim en Gré"
28-10-2022 | 16:24 To: "Loop mee met Wim en Gré"
19-10-2022 | 18:18 To: "Loop mee met Wim en Gré"
11-10-2022 | 17:31 To: "Loop mee met Wim e1n Gré"W
09-10-2022 | 16:54 To: "Loop mee met Wim en Gré"