Family on the Run

Rennen, vliegen, springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan!
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (218%)

"Word ik nu blind Mam?"

Het is 1 van die te hete dagen voor de zomervakantie en met allebei een deurklink in de hand kijk ik haar aan "Nu, hier op 't toilet bedoel je? Dat denk ik niet hoor schat." En ik geef haar een knipoog waarvan ik niet weet of ze 'm ziet. We stappen allebei ons eigen hokje in en doen ons ding. Stilzwijgend komt een geslipperde voet onder het tussenschot door, snel doe ik die van mij uit en leg mijn voet liefdevol over die van haar.

Vier jaar geleden is het inmiddels dat TV Oogarts Faber ons nogal onderkoeld de RP* mededeling deed. Sindsdien is ze 'onder behandeling' bij zijn warmere en fijn betrokken collega Dr. v/d Born. En dat terwijl er niet eens een behandeling is voor haar RP. 

Precies de reden waarom we 2 jaar geleden voor het Oogfonds de Dam by Night liepen en waarom we dat komend weekend weer gaan doen!

Het Oogfonds financiert o.a. onderzoek naar een 'oplossing' voor RP zoals die van Esmee. En als we de progressie daarvan bij haar voor willen blijven is er meer geld nodig. Want alle onderzoekers en behandelend artsen zijn het erover eens, een behandeling is 'slechts' een kwestie van geld & inspanning. En dat biedt hoop!

Cruciale hoop wanneer je op zo'n te hete dag net voor je zomervakantie als 11-jarige te horen krijgt dat je visuele koker weer nauwer is geworden. Dat je gezichtsveld weer kleiner is geworden en je nog maar 10 graden verwijderd bent van die ene vraag. 

 

Ps: Family on the Run bestaat uit Hester, Annabel, Martijn & Elselien. Tantes, neef & moeder van onze heerlijke Esmee!

  * RP (Retinitis Pigmentosa) is een zeldzame en progressieve netvlies aandoening. Bij RP sterven de lichtgevoelige cellen in het netvlies (ja, die staafjes & kegeltjes uit de biologieles) geleidelijk aan af. Doordat dit van buiten naar binnen gebeurt, ontstaat er een steeds nauwer wordende visuele koker. Normaal zicht betekent een blikveld van zo'n 170-180 graden.

Bekijk alle
26-09-2019 | 21:15 Steuntje in de rug voor jullie! Zet hem op! Liefs Laura
25-09-2019 | 20:26 Ik support altijd goede doelen en ken Elzelien als collega. Dus altijd steunen 😊
25-09-2019 | 18:10
23-09-2019 | 16:06
23-09-2019 | 13:12