Team Wikke

Lopen voor uitzicht!
from €5.000 (84%)

Beste mensen, donateurs en andere betrokkennen,

Met het verlengen van de maatregelen gaat ook helaas, maar zeer begrijpelijk, de Vierdaage van Nijmegen dit jaar niet door. Wij zijn enorm dankbaar voor de vele donaties, die we in de korte tijd dat we bezig waren hebben ontvangen. Dit geeft ons veel steun en motiveert ons om er volgend jaar extra hard voor te gaan!

In overleg met het Oogfonds kan de huidige opbrengst blijven staan voor volgend jaar, zodat we dan meteen een goede herstart gaan maken. Een ieder nogmaals dank daarvoor!

Voor nu hopen we dat iedereen in goede gezondheid is en blijft en hopelijk tot gauw.

groet,

Team Wikke

 

Team Wikke - Lopen voor uitzicht!

Wikke is 12 jaar en heeft de ziekte van Leber. Samen met hem vormen wij het Team Wikke. We zamelen geld in voor onderzoek naar een moeilijke en zeldzame oogziekte.

Vlak voor de zomervakantie van 2019 hoorde Wikke, toen 11 jaar, dat hij de zeldzame ziekte van Leber heeft. Hij was toen al vrijwel blind aan zijn linkeroog, inmiddels gaat het ook niet goed met zijn rechteroog. De ziekte heeft een enorm effect op het leven van Wikke, zijn familie en vrienden. En er is nog veel onderzoek nodig. Het Team Wikke loopt voor uitzicht!

Leber is een zeldzame en moeilijk te behandelen oogziekte met grote invloed op het leven van patiënten. Een behandeling heeft het meeste effect bij beginnende slechtziendheid. Sinds kort is er, onder voorwaarden, een medicijn beschikbaar. Het is alleen geen wondermiddel en helpt niet altijd of voor iedereen. Slechtziendheid blijft voor deze ziekte onafwendbaar en blijvend. Daarom is verder wetenschappelijk onderzoek hard nodig. Om de ziekte beter te begrijpen en nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

Ook Wikke krijgt de medicijnen, maar zijn zicht gaat nog steeds achteruit. Lezen en schrijven lukt niet meer. Hij leert nu braille en wordt begeleid op school. Wij maken helaas van heel dichtbij mee wat de impact is van de ziekte van Leber op het leven van een jong kind. Daarom komen we in actie voor onderzoek naar deze ziekte. Voor uitzicht. Steun je ons? Alle beetjes helpen, alvast enorm bedankt!

View all
27-07-2020 | 08:57
02-07-2020 | 15:14
02-07-2020 | 10:03 Vlak voordat groep 5/6 thuis kwam te zitten vanwege Corona, hadden ze met elkaar allemaal ideeën bedacht om geld in te zamelen voor Team Wikke! Jammer genoeg konden veel van die plannen niet doorgaan. Maar, in 2 dagen haalden ze wel al voor €50,- aan statiegeld op! Dat hebben we nu gedoneerd. Volgend jaar, als de Vierdaagse weer van start mag gaan, zal de klas vast en zeker opnieuw in actie komen!
11-06-2020 | 09:36
02-04-2020 | 12:10
View all

Volgend jaar gaan we er extra hard tegenaan!

11-05-2020 | 15:01 Beste mensen, donateurs en andere betrokkennen, Met het verlengen van de maatregelen gaat ook helaas, maar zeer begrijpelijk, de Vierdaage van Nijmegen dit jaar niet door. Wij zijn enorm dankbaar voor de vele donaties, die we in de korte tijd dat we bezig waren hebben ontvangen. Dit geeft ons veel steun en motiveert ons om er volgend jaar extra hard voor te gaan! In overleg met het Oogfonds kan de huidige opbrengst blijven staan voor volgend jaar, zodat we dan meteen een goede herstart gaan maken. Een ieder nogmaals dank daarvoor! Voor nu hopen we dat iedereen in goede gezondheid is en blijft en hopelijk tot gauw. groet, Team Wikke
Read more