Team Wikke

Lopen voor uitzicht!

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (82%)

Team Wikke - Lopen voor uitzicht!

Wikke is 12 jaar en heeft de ziekte van Leber. Samen met hem vormen wij het Team Wikke. We zamelen geld in voor onderzoek naar een moeilijke en zeldzame oogziekte.

Vlak voor de zomervakantie van 2019 hoorde Wikke, toen 11 jaar, dat hij de zeldzame ziekte van Leber heeft. Hij was toen al vrijwel blind aan zijn linkeroog, inmiddels gaat het ook niet goed met zijn rechteroog. De ziekte heeft een enorm effect op het leven van Wikke, zijn familie en vrienden. En er is nog veel onderzoek nodig. Het Team Wikke loopt voor uitzicht!

Leber is een zeldzame en moeilijk te behandelen oogziekte met grote invloed op het leven van patiënten. Een behandeling heeft het meeste effect bij beginnende slechtziendheid. Sinds kort is er, onder voorwaarden, een medicijn beschikbaar. Het is alleen geen wondermiddel en helpt niet altijd of voor iedereen. Slechtziendheid blijft voor deze ziekte onafwendbaar en blijvend. Daarom is verder wetenschappelijk onderzoek hard nodig. Om de ziekte beter te begrijpen en nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

Ook Wikke krijgt de medicijnen, maar zijn zicht gaat nog steeds achteruit. Lezen en schrijven lukt niet meer. Hij leert nu braille en wordt begeleid op school. Wij maken helaas van heel dichtbij mee wat de impact is van de ziekte van Leber op het leven van een jong kind. Daarom komen we in actie voor onderzoek naar deze ziekte. Voor uitzicht. Steun je ons? Alle beetjes helpen, alvast enorm bedankt!

Bekijk alle
02-04-2020 | 12:10
23-03-2020 | 11:55 Via een meeloopdag op de school van Wikke ben ik met Wikke in contact gekomen. Wikke heeft een treurig verhaal, maar als je met hem praat overwint de treurigheid niet. Je hoort juist het doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen.. Petje af voor jouw kracht Wikke! Heel veel succes met de Nijmeegse Vierdaagse!
20-03-2020 | 17:29 Zet hem op Wikke en Liselijn, veel succes, groetjes Floris & Ingrid
19-03-2020 | 15:49 Ik steun wikke gr gerdien
15-03-2020 | 21:40 De wilskracht van Wikke is zo bijzonder. Hou vol Wikke!