Team Reyedar

Reyedar in actie voor Wikke #Teamwikke
from €10,000 (0%)

Het is Reyedar's missie om vroegtijdige screening van degeneratieve oogaandoeningen toegankelijk en betaalbaar te maken, voor iedereen en overal ter wereld. Het verhaal van Wikke heeft ons erg geraakt; enerzijds omdat het ons verschrikkelijk lijkt om je zichtvermogen te verliezen en anderzijds door zijn vechtlust en veerkracht om er toch het beste van te maken voor hemzelf, zijn omgeving en voor anderen.

Wij als Reyedar zullen ons inzetten door de Zandvoort circuit run te gaan rennen en met deze sportieve prestatie geld op te halen voor Wikke. Steun jij onze actie? Elke donatie is welkom.

Wikke (15) verloor in korte tijd bijna al zijn zicht door de zeldzame aandoening Leber Opticus Atrofie: de ziekte van Leber. “Ik wil weten wat de ziekte bij mij heeft veroorzaakt. En helpen om het bij anderen te voorkomen.” Samen met het Oogfonds wil hij nu onderzoek naar deze erfelijke oogziekte mogelijk maken. En dat kan! Het onderzoeksteam staat zelfs al klaar.

Alleen geld ontbreekt nog. Geld dat ervoor kan zorgen dat we erfelijke blindheid in de toekomst kunnen voorkomen en genezen. Volgens dr. Wijnholds is dit onderzoek is zeer haalbaar, binnen 10 jaar kunnen we een geneesmiddel ontwikkelen. En als dit lukt, dan kan het veel breder worden ingezet, ook voor andere oogaandoeningen.