S

SO2S & optometrie- en orthoptiestudenten

SO2S & optometrie- en orthoptiestudenten in actie voor Wikke
from €8,000 (32%)

Wij als studenten en docenten voelen ons zeer verbonden met het Oogfonds en zijn geraakt door het verhaal van de 15-jarige Wikke (https://oogfonds.nl/verhaal/wikke/ )
Wikke verloor in korte tijd vrijwel al zijn zicht door de erfelijke oogziekte van Leber. Hij wil weten wat de ziekte bij hem heeft veroorzaakt en onderzoek naar deze erfelijke oogziekte mogelijk maken. En dat kan! Het onderzoeksteam staat zelfs al klaar, alleen geld ontbreekt.

We komen zelf in de praktijk veel in aanmerking met slechtziendheid. Daarom willen wij Wikke helpen om het onderzoek van dr. Wijnholds (LUMC) naar de ziekte van Leber mogelijk te maken. Zodat we erfelijke blindheid in de toekomst kunnen voorkomen en genezen. Daarom willen wij weer meedoen met de Zandvoort circuit run om met een zo groot mogelijke groep gaan rennen voor Wikke!

We starten met een aantal bestuursleden van de SO2S, een studievereniging voor optometrie- en orthoptiestudenten, maar we hopen een gigantische groep studenten en docenten warm te kunnen maken om met ons mee te rennen!
De opbrengst gaat volledig naar wetenschappelijk onderzoek om erfelijke blindheid in de toekomst kunnen voorkomen en genezen.

Jij kunt ons helpen door onze actie te steunen met een donatie of mee te rennen. Help jij mee?

Informatie Zandvoort circuit run
In het laatste weekend van maart (de 24e dus) staat Zandvoort weer in het teken van het sportieve Zandvoort-weekend, met als onderdeel de Zandvoort Circuit Run. Eén keer per jaar maken de raceauto's plaats voor duizenden lopers. Alle lopers starten vanuit de pitstraat en lopen een gehele ronde over het circuit (4km), sommige fanatiekelingen zullen hun weg vervolgen door Zandvoort met 12km of zelfs 16,1km! Het is weer een unieke kans om het Circuit van Zandvoort te ontdekken. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op Circuit Zandvoort!

View all
29-02-2024 | 09:46
29-02-2024 | 09:43
29-02-2024 | 09:02 Zonder onderzoek geen oplossingen!
29-02-2024 | 06:54
29-02-2024 | 00:02 You got this💪🏼👏🏼🏃🏼‍♀️🤓