World Sight Day

14-10-2021 | 08:30

Het is vandaag World Sight Day!

Zien is niet vanzelfsprekend. Meer dan een miljoen mensen in Nederland ervaren dat iedere dag opnieuw. En blijven zien waar we van houden, dat willen we toch allemaal? Misschien wel extra als je nog maar weinig zicht over hebt. Dat vraagt om aandacht en liefs voor je ogen. Vandaag is het World Sight Day! Jaarlijks besteden we op 14 oktober extra aandacht aan het gezond houden van ogen, de impact van een oogaandoening en wat wetenschappelijk oogonderzoek voor jouw ogen kan betekenen. Het thema dit jaar is: Love your Eyes. Weet jij hoe je lief kunt zijn voor je ogen?

Ontdek er alles over op www.liefvoorjeogen.nl of in de Oogspecial die het Oogfonds samen met de Oogvereniging en weekblad Libelle heeft ontwikkeld. Bestel hem hier.

Geef de Oogspecial cadeau 

Wil jij mensen in je omgeving laten weten hoe ze lief kunnen zijn voor hun ogen. En hoe ze het zicht dat ze (nog) hebben, kunnen koesteren? Geef dan de Oogspecial cadeau.

 

Bedrijven in actie

'The Optometrist' in Utrecht gaat vanuit maatschappelijke betrokkenheid op een basisschool bij hun in de wijk voorlichting geven. En er zijn meer bedrijven die in actie komen. Bekijk de acties van o.a. Grandvision en Pearl die vandaag plaatsvinden. Of start zelf een actie en begin vandaag nog!